یکی از قابلیت های محبوب این روزها در طراحی UI اضافه کردن dark mode (حالت شب) است. این قابلیت در بسیاری از نرم افزارها و وب سایت های معروف (مانند تلگرام، توییتر، Reddit و …) دیده می شود. دلیل آن هم راحت تر بودن مطالعه ی متون در این حالت است. بر اساس برخی از تحقیقات آکادمیک انجام شده میزان خستگی و قرمزی چشم ها در حالت dark mode کم تر از حالت عادی (صفحات رنگ روشن) بوده است، مخصوصا در محیط های تاریک (مثلا در شب). روش های مختلفی برای پیاده سازی Dark Mode با CSS در صفحات شما وجود دارد و ما هم یکی از این روش ها را در یک صفحه ی ساده پیاده سازی کرده ایم:

حالت عادی صفحه (بدون Dark Mode)حالت عادی صفحه (بدون Dark Mode)همان صفحه با حالت Dark Modeهمان صفحه با حالت Dark Mode

آماده سازی HTML

برای پیاده سازی این طرح یک پوشه ایجاد کردیم و سه فایل زیر را در آن ایجاد کرده ایم:

  • html
  • css
  • js

سپس یک پوشه ی دیگر به نام images ایجاد کرده و تصویر کیک را در آن قرار دادیم. از آنجایی که می خواهیم در این مثال از جی کوئری استفاده کنیم، آن را مستقیما از CDN وارد صفحه کرده ایم تا همیشه روی آخرین نسخه باشد اما اگر بخواهید می توانید جی کوئری را دانلود کرده و به صورت محلی استفاده کنید. ساختار کلی صفحه ی ما (به صورت خلاصه شده) باید به این شکل باشد:

برای شروع باید روی فایل HTML کار کنیم. بنابراین پس از اضافه کردن CDN مربوط به جی کوئری و موارد دیگر (مانند فایل استایل و …) یک تگ h1 برای عنوان مطلب خود قرار می دهیم. سپس از تگ معنا-محور <article> استفاده کرده ایم تا محتوای مقاله را درون آن قرار دهیم. مثل همیشه صفحه ی استایل های ما در تگ <head> اضافه می شود اما فایل های جاوا اسکریپت در قسمت انتهایی سند و قبل از تگ پایانی <body/> قرار داده می شوند.

 

نکته: ترتیب بارگذاری فایل های جی کوئری و اسکریپت جاوا اسکریپت (فایل شخصی خودمان) مهم است. اگر جی کوئری قبل از فایل جاوا اسکریپت خودمان بارگذاری نشود، فایل جاوا اسکریپت ما نمی تواند از قابلیت های آن استفاده کند.

محتوای فایل HTML ما به شکل زیر است: